24 Marzo 2012 J. S. Bach, Matthaeus-Passion – Helsinki

J. S. Bachs Matteuspassion

Vad Våren 2007 gjorde Akademen och Lyran en storsatsning och satte upp Matteuspassionen (Matthäus-Passion, BWV 244) av Johann Sebastian Bach (1685-1750) på Palmsöndagskvällen. Våren 2012 blir det favorit i repris, då Akademen och Lyran ånyo sätter upp Passionen, även denna gång under ledning av Kari Turunen – då dirigent för Lyran, nu för Akademen.Som solister framträder Tom Nyman, evangelisten (tenor), Sören Lillkung, Jesus (bas), Thérèse Karlsson, sopran, Lyrans dirigent Jutta Seppinen, alt, Giovanni Cantarini, tenor, och Jussi Lehtipuu, bas. Vid instrumenten sitter den erkänt excellenta barockensemblen Opus X.Konserten äger rum i Johanneskyrkan lördagen den 24 mars 2012 kl. 17.00. Biljetter à 30/22 euro fås på Luckan, direkt av körmedlemmar och vid dörren. Förhandsbeställning är också möjlig via biljetter@akademen.com och nedastående beställningsformulär.
När
Evenemangets längd 3 timmar
Var Johanneskyrkan
Högbergsgatan 12
00120 HELSINGFORS
Kostnad,
övrigt
Evenemanget kostar
Biljetter à 30/22 euro på Luckan, av korister och vid dörren. Beställning även via formuläret nedan.
default